Random Post: get_results("SELECT ID,post_title,guid FROM $wpdb->posts WHERE post_status= \"publish\" ORDER BY RAND() LIMIT 1"); $p=$post[0]; echo ('' . $p->post_title . ''); ?>
RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • Home
 • Lenker
 • Om bloggen
 •  

  Møte i Budapest om en europeisk daguerreotypibase

  Herman Maes fra Nederlands Fotomuseum inviterte fotoarkiver fra europeiske land til et første møte om en felles europeisk daguerreotypibase. Daguerreotypi var den første fotoprosessen som ble kommersielt brukt og hadde sin virke i en 20 års periode fra 1839 før den ble byttet ut med andre og mer anvendelige alternativer.

  Presentasjon av Daguerreotypiene i Bergen av Solveig Greve

  Presentasjon av Daguerreotypiene i Bergen av Solveig Greve

  Målet til Herman Maes er å bygge opp en base som viser hele Europas samling og skal være et samarbeide med basen Europeana. Billedsamlingen stilte sammen med Nasjonalbiblioteket i Oslo som representanter for Norge. Til sammen har Norge rundt 460 daguerreotypier hvorav 209 befinner seg i Bergen fordelt på Billedsamlingen, Bergen Museum, og Gamle Bergen.Fristen for å søke midler fra EU til prosjektet er juni 2011 og det må gjøres et omfattende arbeide for å møte de strenge krav som stilles for søknaden. Dette første møtet i Budapest som ble holdt på det Ungarske nasjonalmuseum var en orientering om søknaden og de ulike arbeidsgrupper som må dannes for å nå i mål. Deltakere var Solveig Greve og Morten Heiselberg.

  Omvisning i fotoarkivet til Ungarns nasjonal museum

  Omvisning i fotoarkivet til Ungarns nasjonal museum

  Morten

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert.