Random Post: get_results("SELECT ID,post_title,guid FROM $wpdb->posts WHERE post_status= \"publish\" ORDER BY RAND() LIMIT 1"); $p=$post[0]; echo ('' . $p->post_title . ''); ?>
RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • Home
 • Lenker
 • Om bloggen
 •  

  Mer fra fjernlånskonferansen

  Siste post på programmet i går: mottakelse på Aalto universitetsbibliotek i Espoo.
  Mat og drikke og mange hyggelige bibliotekmennesker og bibliotekband: Steel shelves band med bibliotekdirektören for Aalto som vokalist (noe for deg Randi:) ) og konferanseorganisatoren på gitar, heftig.

  Har värt tett program i hele dag. Redaktören for «Interlending and document supply» satte fjernlån i en verdenkontekst, representant for fjernlånsgruppen i IFLA informerte om deres aktivitet. Innleggene videre satte fjernlån også i internasjonal sammenheng, der også  fjernlån blir sett i sammenheng med akvisisjon, skal vi låne eller kjöpe, ordet som hele tiden går igjen er :»resource sharing».
  Både Danmark, Sverige og Finland har fortalt om sine prosjekter for effektivisering av fjernlån. Det er ikke veldig imponerende, hörte også om det samme for 4 og for 2 år siden, problemet er mye at de har forskjellige «husholdningskataloger» som det vanskelig med effektiv kommunikasjon. Også i år konkluderer vi med at vi som har ett felles system er heldige! Det var også et foredrag om den franske samkatalogen Sudoc og deres videre planer. Vi vet av erfaring at den stadig forbedres, så ofte går det greit å bestille fra franske bibliotek nå.

  Siste sekvens i dag var igjen British library med den fengende tittelen:»What do Toyota and the British library have in common». Det var mye ifölge foredragsholder i forhold til effektivisering, rasjonalisering og omorganisering. Et spennende innlegg som har relevans for vår hjemlige situasjon/omorganisering.

  Vi har også rukket ettermiddagstur, för det nå er middag om 40 min.

  Beste hilsen Anne, Feng-Xia og Kari

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert.