Random Post: get_results("SELECT ID,post_title,guid FROM $wpdb->posts WHERE post_status= \"publish\" ORDER BY RAND() LIMIT 1"); $p=$post[0]; echo ('' . $p->post_title . ''); ?>
RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • Home
 • Lenker
 • Om bloggen
 •  

  Nytt tidsskrift: Journal of eScience Librarianship

  Tenkte jeg skulle tipse om et nytt open access tidsskrift, Journal of eScience Librarianship. Tidsskriftet fokuserer på bibliotekets rolle i forhold til data-drevet forskning. Støtte til «eScience» kan komme til å bli en ny tjeneste UB må levere i fremtiden, i form av undervisning i bruk og formidling av data og levering av datatjenester. Vi har allerede begynt å se på dette i forhold til humaniora i prosjektet Digitale fulltekstarkiv.

  Synes denne artikkelen var interessant: «Teaching Research Data Management: An Undergraduate/Graduate Curriculum»

  Om tidsskriftet:

  The Journal of eScience Librarianship (JESLIB) is an open access, peer-reviewed journal that advances the theory and practice of librarianship with a special focus on services related to data-driven research in the physical, biological, and medical sciences. The journal explores the many roles of librarians in supporting eScience and welcomes articles related to education, outreach, collaborations, and current practices, by contributors from all areas of the globe. Articles covering both the theoretical and practical applications are welcomed. JESLIB also provides special features in each issue which include book reviews on subjects of interest to librarians supporting eScience and information on new technologies.

  This project has been partially funded by the National Library of Medicine, National Institutes of Health, Department of Health and Human Services, under Contract No. N01-LM-6-3508 with the University of Massachusetts Medical School.

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert.